Potešte svojich priateľov a naservírujte im štýlový obed
Bezpečnostné opatrenia sa pomaly uvoľňujú a leto sa neúprosne blíži. Je konečne načase stretnúť sa znovu s priateľmi a užiť si ich spoločnosť. Pozvite niekoho na ľahký letný obed! Pomôžeme vám zostaviť menu, z ktorého si vaši hostia naslintajú do rúška.
Predjedlo: Nesmrteľná talianska klasika
Začnite niečím ľahším, sviežim a jednoducho geniálnym ako je Caprese. Budete potrebovať len guľôčky mozzarelly, cherry paradajky, bazalku a olivový olej. Stačí rozkrojiť mozzarellu a paradajky, vraziť medzi nich lístok bazalky a spojiť špáradlom. Pre ozvláštnenie môžete všetko zabaliť do tenkého plátku prosciutta. Dochuťte štipkou soli, kvapkou olivového oleja a servírujte napríklad na doske s čerstvou bagetkou v košíku.
Hlavný chod: Kurča plnej chuti
Teriyaki kurča je vďačná rýchlovka, ktorá vám prevonia kuchyňu. Umyté kuracie prsia potrite lyžicou olivového oleja a omáčkou Teriyaki a vložte na liatinovú panvici do rúry predhriatej na 200 ° C. Prsiam to bude trvať približne 25-30 min, počas tejto doby ju môžete ešte 2x potrieť omáčkou – bude potom krásne lesklá a plná chuti. Liatinová panvica je ideálna, pretože na ňu môžete rovno aj štýlovo servírovať a jedlo udrží dlho teplé. Môžete ale skúsiť Teriyaki kurča aj čoby špíz na grile. Ako prílohu odporúčame ľahký šalát alebo ryžu. A nezabudnite kurča posypať sezamom!
Ak nezoženiete omáčku Teriyaki v obchode, urobte si vlastnú, zaberie vám to len chvíľočku a navyše ušetríte. V mažiari spracujte strúčik cesnaku s kúskom zázvoru a chilli papričkou, postupne pridajte lyžicu trstinového cukru a dve naberačky medu. Do rajnice nalejte 50 ml vody, 100 ml sójovky a lyžicu ryžového octu. Pridajte zmes z mažiara a priveďte do varu. Potom rozmiešajte lyžičku škrobu v 100 ml vody a prilejte do rajnice. Nechajte na malom plameni minútu bublať a potom omáčku odstavte.
Dezert: Prosíte si kávu a zákusok v jednom?
Ľadová káva so zmrzlinou bude príjemnou sladkou bodkou, vďaka ktorej zabijete dve muchy jednou ranou. Príprava je navyše úplne primitívna. Stačí len kopček zmrzliny preliať silným (kľudne dvojitým) espressom alebo filtrovanú kávou. Hlavne nezabudnite zvoliť chuťovo neutrálnu zmrzlinu, napríklad vanilkovú alebo smotanovú, aby neprebila chuť kávy. A potom už stačí všetko len dozdobiť.
Je to síce časovo náročnejšie, ale ak vám nevadí trochu sa zapotiť, nameľte kávu v ručnom mlynčeku, výsledná aróma bude neprekonateľná. U nás si vyberiete – v ponuke máme nové krásne drevené mlynčeky na kávu s keramickým mechanizmom, vďaka ktorému si môžete nastaviť hrubosť mletia podľa svojich preferencií.
Extra Tip na uskladňovanie kávy: Aby si káva zachovala plnú chuť, skladujte ju vo vzduchotesných dózach na chladnom a suchom mieste bez prístupu svetla, inak dôjde k jej znehodnoteniu.
Nezabudnite na pitný režim a nachystajte na stôl nejaké zobanie. Tak nech sa vám hostina vydarí, užite si fajn deň! Budeme radi, keď svoje pokusy zvečníme na Facebooku alebo Instagramu a označíte nás, ako sa vám to podarilo.