Drevené príbory
Väčšina ľudí na svete je rukami, ale vás tipujeme buď na paličky, alebo na klasické príbory, teda lyžice, lyžičky, vidličky a nože. Máme preto v ponuke jednotlivé kusy aj celé zvýhodnené sady príborov z pevného dreva, so šetrnou a certifikovanou prírodnou impregnáciou.
Najpredávanejšie
Prečo jesť dreveným príborom
Riad z dreva má obrovskú výhodu - nielen že krásne vyzerá, ale predovšetkým skvele izoluje teplo. Niekto by dokonca dal ruku do ohňa za to, že jedlo, na ktoré sa používa drevený príbor, jednoznačne aj lepšie chutí. Je dokázané, že sa dreveným príborom človek pri jedle tak neponáhľa a viac si uvedomuje pôžitok z každého sústa a pokrmu. Naše lyžice, nože a vidličky sú vyrobené z najlepšieho dreva: hnedého buku, šedého duba a krásnej červenej čerešne.
Ako sa starať o príbory z dreva
Starostlivosť o drevené príbory, misky a iné kuchynské potreby z dreva nie je nijako náročná a napriek tomu veľa ľudí zbytočne odradí. Lyžice, nože a vidličky z dreva nevkladajte do umývačky, ale opláchnite ich v rukách. Saponát ani teplá voda im neublíži, ale vyhnite sa príliš dlhému namáčaniu, kvôli ktorému by sa drevo mohlo pokrútiť a popraskať. So škvrnami a väčším znečistením si hravo poradí šetrná kombinácia citrónu a jedlej sódy. Po vyčistení príbory nechajte uschnúť prirodzene (nie na kúrení). Rovnako ako pri krájacích doskách, aj pri príboroch je vhodné raz za čas im dopriať extra starostlivosť a ošetriť ich kuchynským olejom (olivový, slnečnicový, repkový).