Tĺčiky na mäso
Naklepete s nimi rezne, utriete cesnak aj nadrvíte mätu do pohára Mojita. Paličky z kvalitného bukového dreva dobre padnú do ruky. Či už si vyberiete tie celodrevené, alebo s nerezovými hrotmi. Tie navyše máme v dvoch variantoch: klasickú paličku s dlhou rukoväťou a skladnejšiu paličku bez rukoväte.
Najpredávanejšie
Steaky? Rezne? Palička je nutnosť
Klepanie paličkou zmäkčuje vlákna mäsa a zlepšuje jeho chuť a textúru. Pri naklepávaní sa rozbijú svalové vlákna a mäso skrehne, čo umožní lepší prienik marinády a dochucovacích prísad do mäsa. Výsledok je mäkký a šťavnatý. Drevené paličky na mäso sú tak nevyhnutným nástrojom pri príprave rezňov a grilovaní steakov. Vyrábame rôzne varianty paličiek, všetky z bukového dreva. Paličky na mäso s kovovým tenderizérom ponúkajú pevnosť a odolnosť, čo sa hodí pri manipulácii s ťažšími kúskami. Nerezové hroty si hravo poradia s rozklepávaním vyšších steakov. Paličky s držadlom poskytujú pohodlný a pevný úchop, ktorý uľahčuje prácu s mäsom. Odporúčame klopať mäso na doske, aby ste si neponičili kuchynskú linku.
Ako sa starať o paličku na mäso
Kvôli kontaktu s mäsom je pre správnu starostlivosť o paličky extrémne dôležitá správna hygiena. Predídete tak zatuchnutiu a plesniam. Paličky treba po každom použití dôkladne umyť teplou vodou a saponátom. Sú impregnované lakom, tak sa nemusíte báť, že by voda drevo poškodila. Správna starostlivosť a dodržiavanie hygienických štandardov zaistí dlhú životnosť a bezpečné používanie pri vašich kulinárskych dobrodružstvách.