Drevené valčeky na cesto
Vychytávka, bez ktorej by sa v kuchyni nezaobišli ani naše prababičky. Vyberiete si klasický drevený valček do oboch rúk, alebo tzv. "maliarsky" do ruky jednej? Prvý sa hodí pre prácu na doske, s jednoručným valčekom rozvaľkáte cesto či pizzu priamo na plechu, nie je totiž tak široký.
Najpredávanejšie
Nesmrteľná klasika: drevený valček
Drevené kuchynské valčeky sú skvelým nástrojom na váľanie cesta, prípravu pečiva aj pri akejkoľvek inej cukrárskej práci. Ponúkame niekoľko typov drevených valčekov, ktoré sa líšia vo svojom prevedení a použití. Klasické drevené valčeky majú rukoväť na oboch koncoch a sú ideálne na váľanie väčších kusov cesta na poriadnej doske. Vďaka kvalitnému prevedeniu a oceľovej osi je možné s valčekmi ľahko otáčať a výborne padnú do ruky. "Maliarske" jednoručné valčeky sú menšie a majú jednu rukoväť. Sú vhodné na precízne váľanie a môžete s nimi váľať rovno na plechu. Embosované valčeky so vzorom sa potom hodia na tvorbu reliéfov a motívov na ceste, sú tak ideálne na zdobenie koláčov a sušienok.
Ako na čistenie valčeka z dreva
Správna starostlivosť o drevené valčeky zaistí ich dlhú životnosť. Je dôležité valček udržiavať v čistote a suchu. Po použití ho najlepšie utrite suchou handričkou a nechajte voľne uschnúť. Vyhnite sa ponáraniu valčeka do vody alebo dlhodobému namáčaniu. Nie je vhodné umývať ho v umývačke, mohlo by dôjsť k jeho trvalému poškodeniu. Drevené valčeky určite čas od času naolejujte. Použitie obyčajného kuchynského potravinárskeho oleja môže predĺžiť životnosť valčekov a ochrániť ich pred popraskaním.